Leírás

Kerékpárasztalok

Az amerikában már divattá vált LifeSpan életforma megtestesítői a gyaloglóasztalok mellett az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő LifeSpan kerékpárasztalok. Az aktív ülőmunkát megvalósító irodákban, iskolatermekben, otthoni olvasósarkokban mindenhol számos olyan pozitív hatást tudtak kimutatni a tudomány színterén, amik nagymértékben javítják a felhasználók életminőségét.

Kerékpárasztalaink legnépszerűbb fajtája az állítható tekerési nehézséggel rendelkező biciklis asztal család. Leggyakrabban manuálisan állítható asztallal szerelt –LifeSpan C3-DT5– változatot szoktuk ajánlani, mert egyéni használat esetén nincs szükség az egyszer már beállított asztallap magasságának változtatására. Ha az ilyen munkaállomást többen használnák, akkor inkább az elektromosan emelhető asztallappal ellátott termékünk az optimális, mert a gyakori magasságállítás sokkal kényelmesebb, ha megvalósítható egy gombnyomással (LifeSpan C3-DT7 család). A kerékpár létezik asztal nélküli változatban is, ha valaki már rendelkezik megfelelő magasságú aztallal, és ezt szeretné kiegészíteni egy asztali kerékpárral, így alakítva át munkahelyét aktív munkaállomássá (LifeSpan C3-DT3).

Amerikában már megjeletek az olyan, modern osztálytermek, ahol a hagyományos, gyermekkínzó székeket lecserélték LifeSpan Unity biciklikre, ami egy optimális értékre beállított, fix tekerési ellenállással rendelkező, hosszabb ülésperiódusokra fejleszett, ergonómikus asztali szobakerékpár.

Az egyszemélyes kerékpárasztalok mellett, főleg cégek esetében nagyon népszerűek a többszemélyes kerékpárasztalok. A LifeSpan Duo és LifeSpan Trio asztalok két, illetve három kényelmes biciklivel rendelkeznek, hogy egy modern munkahelyi megbeszélés, vagy bármilyen otthoni szociális tér alapkellékei lehessenek, legyen az baráti társalgás, közös tanulás, oktatás, vagy társasjáték.

Webshopunk kínálata:

Gyakori kérdések

Nem izzadok meg a kerékpárasztalok mellett tekerve egész nap?

Biciklizés közben akkor izzadunk meg, ha aktivitásunk elér egy bizonyos szintet. Az asztal mellett történő kerékpározás elsődleges célja nem a fizikai határaink megismerése, hanem egy lassabb tempójú, aktív mozgás, amit hosszabb időn keresztül is gond nélkül teljesíteni tudunk. Tőlünk függ, hogy megizzadunk-e, vagy sem. Ha cél a teljesítmény fokozása, és nem probléma, ha verejtékezünk, akkor tekerjünk nagyobb erővel. Ha nem szeretnénk izzadni, akkor kisebb erőkifejtéssel, hosszú időn keresztül is izzadás nélkül pedálozhatunk.

Használ áramot a kerékpár? Be kell dugni a konnektorba?

Az állítható tekerési erősségű bicikli (C3 típusnevű) elektromágnest használ a tekerési ellenállás beállításához, így a C3 termékcsalád (C3-DT3, C3-DT5, C3-DT7) hálózati áramot használ, vezetékét egy hagyományos konnektorba be kell dugni. A fix tekerési ellenállású Unity, Duo és Trio kerékpárasztalok biciklijei áram nélkül működő, passzív rendszerek.

Kik használnak kerékpárasztalt?

Általában azok, akik egyébként is nagyon szeretnek bicajozni. Például Dániában népszerűbb a kerékpáros munkaállomás, mint a gyaloglóasztal, máshol többnyire ez fordítva van.