Leírás

Sétálópadok

Örömmel mutatjuk be Önnek a méltán elismert LifeSpan sportbútoraink közül a sétálóasztalainkat. Ha szeretne elindulni egy egészségesebb élet útján, akkor most jó úton jár! Mi nem mágneses rezonancia elvén működő, kozmikus sugárzást visszaverő energiapajzsot, vagy hasonló mágikus eszközt szeretnénk ajánlani, hanem egy olyan, testmozgáson alapuló életmódváltást, ami valóban gyökeresen megváltoztathatja életét.

Sétálópadjaink legnépszerűbb, egyben legfejlettebb változatai a gombokkal vezérelt, elektromosan emelhető asztallal kombinált változatok. Azoknak ajánljuk, akik a legoptimálisabb, könnyen kezelhető, kompakt megoldást preferálják. Ezek a termékek olyan kezelőkonzolt tartalmaznak, amellyel egyszerre vezérelheti az asztalt és a hozzá tartozó sétálópadot.

Manuálisan állítható magasságú asztallal kombinált termékcsoportunkat azoknak ajánljuk, akik két asztalt használnának párhuzamosan, így nincs szükség állandó manuális magasságállításra (ami napi több alkalommal már fárasztó, és időigényes). Egyéni használat esetén a felhasználó az állóasztalát beállítja az optimális, ergonómiai magasságra, és ezután így is hagyhatja, mert mindig ilyen magasságban lesz számára optimális a sétálómunka, miközben a másik, hagyományos asztalához bármikor leülhet. Természetesen van lehetőség arra is, hogy az elektromos asztalhoz hasonlóan, álló- és ülőasztalként használva a manuálisan állítható LifeSpan asztalt, napjában többször átállítsuk kézzel a magasságpozíciót, de ez hosszabb távon felettébb idegesítő és megterhelt asztal esetén problémás művelet, ezért ezt az opciót nem javasoljuk.

Ha ön már rendelkezik állóasztallal, és egy sétálópaddal szeretné kiegészíteni, akkor erre is van lehetőség. Ekkor egy külön kezelőkonzolt kap, amit az asztalán elhelyezhet, így innen vezérelheti LifeSpan sétálópadját.

Mindhárom termékcsaládban háromféle gyaloglópadot kínálunk. A belépő kategóriás TR800 készülék kisebb méretű, mint a TR1200 vagy a TR5000. Vékony fedlappal, műanyag oldalsínekkel szerelt változat. Olyanoknak ajánljuk, akik egyéni használatra vennének, napi néhány órát sétálnának, és kisebb hellyel rendelkeznek irodájukban. A TR1200-as futópadunk a legnépszerűbb, szélesebb és hosszabb, mint a TR800-as, és a motorja is nagyobb teljesítményű, mint kisebb testvérének. Azoknak javasoljuk, akik sokat szeretnék használni a sétálópadot, illetve néhány felhasználó esetén, megosztott használatra. Magasabb vagy testesebb felhasználóknak is inkább ezt a változatot szoktuk javasolni. Prémium kategóriás termék portfóliónk a TR5000-es, ami a legnagyobb motorral rendelkezik a három közül, illetve kopásálló, eloxált fém oldalsínnel és a három közül a legvastagabb fedlappal szerelt. Ezen termék esetén nincs szükség néhány havonta a futószalag szilikonozására, mint a TR800 vagy a TR1200 esetén, mert ez a berendezés egy speciális, impregnált futószalagot kapott. Ezt a változatot szoktuk cégeknek, hivataloknak javasolni, ahol akár egész nap használat alatt lehet egy ilyen berendezés.

Sétálópadok mérete

Elektromosan emelhető gyaloglóasztalok

Legnépszerűbb termékünk a TR1200-DT7, 2.25 lóerős motorral szerelt változat. Nagy futófelülettel rendelkezik.

Kisebb igénybevételre a 2 lóerős motorral hajtott TR800-DT7 sétálóasztalt javasoljuk. Kis mérete miatt kisebb helyeken is elfér, ezáltal kisebb lépésfelülettel rendelkezik.

Legnagyobb strapabírással rendelkező készülékünk a prémium kategóriás TR5000-DT7, mely 3 lóerős motort, és speciális futószalagot kapott, amivel nincs szükség az eszköz szilikon olajozására.

Manuálisan állítható magasságú sétálóasztalok

Meglevő asztalhoz illeszthető futópadok, konzollal

TR1200-DT5: 2.25 lóerős változat, a legtöbb felhasználónak optimális.

TR800-DT5: 2 lóerős, kisebb méretű futófelülettel.

TR5000-DT5: a legnagyobb, 3 lóerős termék, speciális, Habasit futószalaggal.

TR1200-DT3: normál használatra tervezett futópadunk, munka közben történő gyalogláshoz.

TR800-DT3: napi maximum néhány órás használatra tervezett, kisméretű változat.

TR5000-DT3: akár egész napos használatra szánt, prémium termék.

Részletes összehasonlítás 

 

SÉTÁLÓPADJAINK MEGRENDELÉSE

Webshopunk kínálata:

Gyakori kérdések

Mi az a sétálóasztal?

Olyan munkaasztal, amely alatt egy futópad helyezkedik el, így sétával kombinált munkavégzésre is alkalmas.

Ülőmunkát végzek. Miért jó ez nekem?

Mert a folyamatos ülőmunka roppant káros folyamatokat indukál szervezetünkben, maradandó elváltozásokat okozva. Egy amerikai kutatás alapján az ülőmunkát (minimum napi 6 órát ülők) esetén az átlagéletkor előtti elhalálozás esélye nőknél 90%-kal, férfiak esetén 40%-kal növekszik. (Az angol nyelvű cikket itt olvashatja el-> https://academic.oup.com/aje/article/172/4/419/85345). Más szóval az ülőmunkát végzők jó eséllyel ennek következményében halnak meg, gyakran érrendszeri problémák következtében, de esetükben a rák kialakulásának kockázata is jóval is nagyobb. A mozgásszervi panaszok szintén komoly következményei lehetnek a folyamatos ülésnek, a fájó derék, fájós hát, vagy a meszes gerinc okozta problémák egy életen át tartó diszkomfortérzetet okozhatnak.

Túlsúlyos vagyok. Miért jó ez nekem?

Azért mert a munka közben végzett mozgással annyi kalóriát égethet el, amennyivel könnyedén visszanyerheti egészséges testtömegét. A közérzete is javulni fog, megnő a koncentráció, „tisztább” a gondolkodás.

Családom van, miért jó ez nekem?

Azért, mert nincs alapvető szükség munka előtti vagy utáni plusz mozgásos tevékenységre, ha munkája közben már sok-sok kilómétert sétált. Több ideje maradhat családjára, hobbijára.

Munkáltató vagyok, miért jó ez a cégemnek?

A dolgozói egészségesebbek lesznek, ritkábban mennek betegszabadságra, jobb lesz a közérzetük. Egy plusz ok, hogy ne keressenek új munkahelyet, és eggyel több jó dolgot mesélnek majd cégéről másoknak. Könnyebben talál új dolgozókat, egy egészségközpontú szemlélettel versenyképesebbé válik a piacon.

Egy olcsó állóasztal miért nem megoldás?

Kutatások alapján a folyamatos álldogálás is érrendszeri problémákat okoz. Megnő a trombózis veszélye, viszerek alakulhatnak ki. Egyedüli megoldás a mozgás. Bár az ülőmunka előtt, vagy után végzett sportolás is sokat segít, de az éveken, évtizedeken keresztül folytatott ülőmunka hatását nem tudja teljes mértékben semlegesíteni, mert a káros folyamatok ülés közben történnek, így ez csak kompenzálás, nem megelőzés. Egyértelmű, hogy a jövőben általánossá fog válni a gyilkos ülőmunka kiváltása mozgásos tevékenységgel kombinált feladatvégzéssel.

Miért kerül ennyibe egy LifeSpan gyalóglóasztal?

Magyarországon azért lettünk kizárólagos forgalmazói ennek a márkának, mert minőségében összehasonlíthatatlanul jobb, mint az olcsóbb konkurens termékek. A nagy múltú, amerikai LifeSpan márka a legmegbízhatóbb alkatrészekből állítja össze termékeit. 2-3 lóerős, speciális, gyaloglásra fejlesztett (nagy nyomatékú) motorok felelnek azért, hogy néhány hónap használat után ne égjen le a motor, mint néhány Kínában gyártott eszköz esetén (ahol megbízhatatlan, 1 lóerő körüli, kis nyomatékú motorral csökkentik a költséget). A kúpos henger felelős azért, hogy ne csússzon félre járás közben a futószalag, mint az olcsóbb, sima hengerrel szerelt eszközöknél. A 6 pontos csillapítás a lábunkra visszaható, káros erőt csökkenti. Enélkül egy hosszabb séta a betonon való futáshoz hasonlóan nem tesz jót a láb izületeinek.

Nem fogok ennyi pénzt kiadni ilyen luxushóbortra.

Ha megkérdeznék Önt, hogy fizetne-e néhány százezer forintot, ha cserében évekkel, évtizedekkel tovább élhet, jobb életminőségben, akkor fordítana-e erre?

Nem szeretnék megizzadni a munkahelyemen.

Állítsa be kényelmes séta sebességére a gyaloglópadját, és nem fog megizzadni.

Félek, hogy a futópad hangja zavarni fogja a kollégáimat.

A LifeSpan sétálóasztalok úgy lettek megtervezve, hogy a motor hangja ne legyen zavaró környezete számára.

Én nem hiszem, hogy tudok sétálás közben dolgozni.

A LifeSpan sétálóasztalok tartalmaznak egy kartámaszt, amivel a kéz stabilizálható mozgás közben. A mozgásforma gyaloglás (legyen az lassú séta, vagy akár gyors futólépés), nem pedig futás, ami közben valóban nem könnyű finommotoros mozgást végezni. A gyaloglóasztalaink mellett történő munkavégzést megszokni nagyon gyors folyamat, van akinek már a kipróbálás közben is komfortos, másoknak néhány óra munka kell ahhoz, hogy agyuk teljesen kikapcsolja a sétára koncentrálás funkcióját. Gondoljon bele, Ön is valószínűleg szokott gyaloglás közben elmélkedni, és ez nem okoz különösebb problémát, sőt, a mozgás bizonyítottan segít a koncentrációban, és javítja az agy vérkeringését.

Pusztán gyaloglással hogyan tudok fitt maradni?

Próbáljon meg napi akár 10-20-30 kilómétert sétálni, utána érezni fogja, mennyire megnő a teherbírása, hogyan javul a közérzete, hogyan válik meg felesleges kilóitól! Ha ezt a munkája közben is megteheti, akkor nem kell erre külön időt fordítania.

Ha ilyen jók a LifeSpan termékek, akkor miért nem hallottam eddig róla?

Azért, mert a gyaloglóasztalok nemrég jelentek meg a piacon. Rövid életútjuk alatt óriási népszerűségre tettek szert Amerikában, sok haladó gondolkodású, nagy cég, állami hivatal kialakította a lehetőségét annak, hogy dolgozóik LifeSpan asztalok mellett mozoghassnak. Talán Ön is hallott már a Google, a Nike vagy az American Express cégóriásokról, hogy csak néhányat említsünk a több ezer cég közül, akik elégedetten használják a LifeSpan termékeket.

Hogyan érdemes kialakítani egy ilyen LifeSpan munkaállomást egyéni használatra?

A felhasználási mód függ az egyéni preferenciáktól, illetve a hely méretétől. Legoptimálisabb megoldás az, ha elektromosan állítható asztallal kombinálva egy olyan ülőalkalmatosságot használunk, ami elfér a futópadon, így nincs szükség sem a laptop helyének, sem a monitor szögének állítására, amikor leülne egy kiadós séta után. Ilyen eszköz az ülőlabda (másnéven fitnesz labda, gimnasztikai labda, fit labda), térdeplőszék, vagy egy kisebb méretű szék vagy sámli. Van aki úgy tervezi meg irodáját, hogy hagyományos, ülőasztala mellé tesz egy LifeSpan sétálóasztalt, így nap közben bármikor helyet válthat. Számítógépes munka esetén ilyen megoldásnál célszerű mobilis laptopot használni, vagy több monitoros asztali gépet, ahol az egyik monitor az ülőasztalon, másik az állóasztalon foglal helyet. Másik opció, ha állítható magasságú asztal futópadja mellett foglal helyet egy szék, így a nap bámely időszakában, egyszerűen pozíciót válthat a felhasználó. Egy alternatív megoldás, ha a gyaloglópad az asztal egyik-, a szék a másik oldalán helyezkedik el.

Hogyan érdemes kialakítani egy ilyen LifeSpan munkaállomást közös használatra, cégek, hivatalok esetén?

Ilyen esetben célszerű közösségi helyiségben elhelyezni a munkaállomást. Ha megoldható, akkor egy online, vagy papír-alapú foglalási rendszert szoktunk javasolni, ahol a munkavállaló bejelölheti, hogy ő mely időtartamokban szeretné a gyalogló munkaállomást igénybevenni, így nem fordul elő, hogy egy időpontban többen használnák egyszerre. A munkaállomás használható fixen beállított számítógéppel, ahol a felhasználó távolról bejelentkezhet a gépére, de természetesen saját laptopot hozva is egyszerűen működik a rendszer. Az is gyakran előfordul, hogy a dolgozó papírra vetné gondolatait, vagy csak az ebéd utáni „kajakómát” szeretné megelőzni 20 perc sétával, kávé helyett, ezt az egészségesebb tevékenységet preferálva.

Milyen helyeken használnak még ilyen berendezést?

Amerikában már létezik olyan könyvtár ahol LifeSpan berendezést helyeztek el, illetve komplett osztálytermek, ahol a gyermekek hatalmas mozgásigényére tekintettel LifeSpan tanulóasztalokkal intergált szobabicikliken ülve folyik az oktatás. Az állami szerveknél szintén nagy az igény ilyen típusú mozgáslehetőségre, például a katonai szerveknél, ahol alapvető fontosságú a fizikai erőnlét.